Tell a friend - Verstuur link f


Please select your language:


nl de en esp

    logo

Activiteiten


Lopen langs de GR7 in Spanje in het gebied van Valencia.

Wandelreis met bagagevervoer in Spanje langs de GR7/E4 Lange-afstandswandelpad. Eén week wandelen door één van de mooiste gebieden van Spanje.

De E4 GR7 is met bijna 9.000 km de langste wandelroute in Europa. Beginnend aan de Atlantische kust bij de Straat van Gibraltar (Tarifa) loopt hij door Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije, Roemenië en Bulgarije naar Griekenland om daar te eindigen op de Peloponesos.

Een deel van deze mammoet wandelroute loopt door het gebied waar wij thuis zijn. De route volgt hier grotendeels oude, niet meer in gebruik zijnde veedrijfpaden en muilezelroutes en komt door de mooiste natuurgebieden van Spanje. Per dag wandelt u 20 tot 30 km, de stijgingen en dalingen zijn tot 1000 m. De route gaat door middelgebergte tot 1500 m, met kalksteenformaties, kloven en rivierdalen, bossen, droge beddingen en ravijnen, akkers en weilanden. Deze reis kan het hele jaar door geboekt worden, maar de maanden juli en augustus zijn te warm om hier te wandelen.
De wandeltrektocht is geschikt voor iedereen met een goede conditie en wandelervaring. Uw bagage wordt iedere dag naar uw volgende overnachtingsadres gebracht.

Vertrek iedere vrijdag het gehele jaar door.

w

Dagprogramma

 

  1. Vrijdag           Vlucht Nederland – Alicante, transfer naar Ontinyent
  2. Zaterdag         Ontinyent – Bocairent 20 km
  3. Zondag           Bocairent – Alcoy 27,5 km
  4. Maandag        Alcoy – Castalla 30 km
  5. Dinsdag          Castalla, rustdag of rondwandeling, evt bezoek Alicante
  6. Woensdag      Castalla – Elda 22 km
  7. Donderdag     Elda – Pinoso 28 km
  8. Vrijdag           Transfer Alicante, vlucht Alicante – Nederland

Inbegrepen:
Transfer van/naar vliegveld Alicante · 7 overnachtingen op basis van logies + ontbijt in 2-persoonskamer met douche of bad/wc · Bagagevervoer · Routebeschrijvingen en kaartmateriaal in het Nederlands · Nederlandse contactpersoon.

Niet inbegrepen:
Vlucht Nederland – Alicante e.v.v. ·  overige maaltijden ·
In iedere etappeplaats kunt u voor weinig geld genieten van de Spaanse keuken.

Prijs:
7 nachten / 8 dagen  € 495,- p.p.
De prijs is per persoon, geba­seerd op 2 personen die samen reizen en een kamer delen. Vanaf 4 personen geven we 10% korting!!

Contact:
0034 662370902
Nederlands gesproken.
www.casa-camaleon.nl
info@casa-camaleon.nl

Accommodaties:
Verblijf in B&B (3x), verblijf in hotels (4x) in comfortabele kamers met bad/douche en wc.

Wandelprogramma:

Dag 1   Aankomst Alicante


Transport van vliegveld Alicante naar het eerste overnachtingsadres en beginpunt van de wandeltocht, in Ontinyent.

Dag 2   Ontinyent – Bocairent

U loopt over de hellingen van de Siërra de la Solana, tussen Alto de Roque en Alto de Coca. Hier loopt de grenslijn tussen de provincie Valencia en Alicante.
Deze bergen en zijn omgeving zijn bezaaid met zeer oude muildierpaden, die grotendeels zijn behouden. Onze tour benut delen van deze paden.

Dag 3   Bocairent – Alcoy


U loopt door het “Parque Natural de la Siërra Mariola”, waar meer dan 1.200 verschillende soorten aromatische en geneeskrachtige planten groeien, waarvan meer dan 200 endemisch zijn, d.w.z. exclusief voor deze heuvels. Op strategische plaatsen zijn een reeks van kelders of een soort van natuurlijke koelkasten gebouwd, uit de tijd dat de Arabieren het hier nog voor het zeggen hadden. Het laatste stuk loopt u langs verticale kliffen, gevuld met mysterieuze leegtes, waar gieren cirkelen op zoek naar een prooi.

Dag 4   Alcoy – Castalla

Deze etappe maakt deel uit van het hoogste deel rondom Alcoy, u loopt door een natuurpark van een onbetwistbaar karakter, El Carrascal de la Font Roja, een natuurpark sinds april 1987.

Dag 5   Castalla  rustdag of rondwandeling.


U kunt een dag rust houden of een wandeling maken in de prachtige omgeving van Castalla. Er is ook de mogelijk om met de bus de prachtige Spaanse stad Alicante te bezoeken. Op dinsdag is er een grote regionale markt in Castalla, wat zeker de moeite waard is.

Dag 6   Castalla – Elda

U passeert de bergen van de Penya Roja en de Maigmó naar Elda.
Elda is een belangrijke stad met een bevolking van 55.000, het is de tweede meest belangrijke plaats in Spanje voor schoenen.

Dag 7   Elda – Pinoso

Naar Pinoso, ongeveer 6 uur lopen via kleine dorpen zoals Madara, Casa del Senor en Encebras. De route is een vrij gemakkelijk parcours door een agrarisch landschap met prachtige vergezichten.

Dag 8   Terugreis

Ontbijt en aanvang terugreis.

2

 

brug

 

 

almendro