Tell a friend - Verstuur link f


Please select your language:


nl de en esp

    logo

Activiteiten


Spaanse kookles

Van de Spaanse keuken kent iedereen de paëlla en de vele soorten tapas. Maar de Spaanse keuken heeft veel meer te bieden voor de fijnproever. Casa Camaleón biedt u de mogelijkheid Spaanse kooklessen te volgen. Er worden vooral biologisch geteelde ingrediënten gebruikt. De lessen beginnen met inkopen doen op de markt in Castalla. Ook de Markthal is een uitgelezen plek om inkopen te doen. We maken zoveel mogelijk gebruik van de buitenkeuken en koken op houtvuur. Ook gebruiken we de producten die op het terrein van Casa Camaleón groeien. Olijven, hoe verwerk je deze rechtstreeks van de boom, hoe maak je olijfolie? Ook amandelen gaan we verwerken in gerechten. Amandelen worden in Spanje vaak verwerkt tot nougat (noga, een zoet nagerecht). We gaan een bezoek brengen aan zo’n nougat fabriek waar we het proces van dichtbij kunnen bekijken. Verder gebruiken we de kruiden, die overal groeien, zoals rozemarijn, tijm, salie etc. Aan het eind van elke cursusdag wordt er samen gegeten aan een lange tafel onder de pergola. Natuurlijk ontbreekt de Spaanse wijn niet. Zo mogelijk gaan we een kijkje nemen in de keuken van een Spaanse topkok.

paella


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

almendro