Tell a friend - Verstuur link f


Please select your language:


nl de en esp

    logo

Omgeving


Alicante

Alicante is een havenstad met ongeveer 275.000 inwoners, gelegen aan de Costa Blanca. Het is de hoofdstad van de gelijknamige provincie, die deel uitmaakt van de autonome regio Valencia. (In het Valenciaans heet de stad Alacant.)
Alicante werd in het jaar 325 v.C. op de plaats van een natuurlijke haven gesticht door de Grieken, die de nederzetting de naam Akra Leuka ("witte landtong") gaven.
In het jaar 201 v.C. werd de nederzetting Romeins; zij werd door de Romeinen Lucentum ("stad van het licht") genoemd. Lucentum was gelegen op een 38 m hoge heuvel (de Tossal de Manises) op 3,5 km ten oosten van het centrum van de huidige stad. Hier vindt men thans het archeologisch museum.
Van de 8ste tot de 13de eeuw was de stad in handen van de Moren. Zij bouwden op de Benacantil (een rotsachtige, 166 m hoge heuvel die de stad domineert) een vesting om de stad tegen aanvallers te beschermen.
Deze vesting groeide in de loop der tijden uit tot het Castillo de Santa Bárbara. Het kasteel kreeg zijn huidige naam doordat het op 4 december 1248 (de naamdag van de Heilige Barbara) door de latere Koning Alfons X de Wijze op de Moren werd veroverd.

Het is de moeite waard een bezoek te brengen aan deze typische Spaanse badplaats met zijn stadsstrand, haven, oude binnenstad, terrassen, boulevard, winkels, markthal, kathedralen, parken, musea, arena etc.

alicante

terras


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

almendro